2.2 C
De Bilt

Helder en droog. Vanavond in het zuiden kans op een bui

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht is het overwegend helder en droog. De minimumtemperatuur komt uit op ongeveer 3°C bij een zwakke tot matige wind uit een oost- tot noordoostelijke richting.

Overdag is het zonnig en het blijft tot in de avond droog. In de loop van de ochtend kunnen er van het zuiden uit enkele wolkenvelden voorkomen. In de loop van de middag neemt de bewolking van het zuiden uit verder toe en in de avond is er in het zuiden kans op een bui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 14°C in het noordelijk kustgebied tot lokaal 20°C in het zuiden. De oostelijke wind is matig. In de loop van de dag draait de wind naar een noord- tot noordoostelijke richting en neemt aan zee en boven het IJsselmeer toe naar vrij krachtig, 5 Bft.

In de nacht naar donderdag is het bewolkt en komen er in het midden en zuiden buien voor terwijl het (uiterste) noorden meest droog blijft. Met name in het zuiden komt er ook lokaal onweer bij de buien voor. Het koelt af naar ongeveer 5°C in het noorden en 10°C in het zuidoosten. De noordoostelijke wind is landinwaarts zwak, in de kustgebieden matig en aan zee en boven het IJsselmeer overwegend krachtig, 5 Bft.

Donderdag regent het op veel plaatsen van tijd tot tijd, in het zuidoosten valt de neerslag in de vorm van buien. In de loop van de middag wordt het van het westen uit droog en mogelijk is in het westen aan het einde van de middag de zon nog even te zien. De maximumtemperatuur loopt uiteen van zo’n 10°C in het noorden tot lokaal 15°C in het zuidoosten. De wind draait naar een noordelijke richting en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in de middag aan de zuidwestkust mogelijk tijdelijk krachtig, 6 Bft.

(Bron: KNMI)

Uitgifte: 28/04/2021 04.24 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio