21.7 C
De Bilt

Helder en koud, overdag enkele buien. Morgen perioden met regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Langs de kust komt een enkele lichte winterse bui, voor maar op de meeste plaatsen is het droog en is het breed opgeklaard. Het gaat op de meeste plaatsen licht vriezen, in het oosten en zuidoosten wordt het lokaal -5°C. Vlak aan zee blijft de temperatuur enkele graden boven nul. De wind is zwak uit west tot noordwest, vlak langs de kust blijft de wind matig uit een noordelijke richting waaien.

Overdag breiden buien zich zuidwaarts uit. Tussen de buien door is er ook zon. De maxima liggen rond 8 °C. Boven land is de wind in de ochtend zwak uit een westelijke richting, langs de kust is de wind noordwest en matig. In de middag is de wind overal west tot noordwest en overwegend matig.

In de nacht naar maandag is het droog en zijn er aanvankelijk brede opklaringen. In de loop van de nacht neemt de bewolking van het het noorden uit toe en aan het einde van de nacht begint het in het noordelijk kustgebied te regen. In het zuidoosten daalt de temperatuur nog tot iets boven nul, langs de noordwestkust wordt het niet kouder dan 6°C. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, in het Waddengebied later hard, 7 Bft.

Maandagochtend breiden bewolking en regen zich zuidwaarts uit. Aan de westkust wordt het in de middag tijdelijk droog. De temperatuur loopt gedurende de dag geleidelijk op en de maximumtemperatuur van ca. 10°C wordt in de avond bereikt. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, in het Waddengebied in de vroege ochtend mogelijk even stormachtig, 8 Bft. Er zijn in het noordelijk kustgebied dan zware windstoten mogelijk tot ca. 80 km/u. In de loop van de middag neemt de wind iets in kracht af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 02/04/2022 23.42 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio