17.1 C
De Bilt

In de noordelijke helft mist en nevel, overdag zonnig, langs de kust wolken

kaart verwachtingen Vandaag nachtVerwachting voor vandaag en morgen

In de zuidelijke helft van het land is het onbewolkt, in de noordelijke helft komt nevel en mist voor. De minima liggen tussen 3 en 6°C. De noordoostelijke wind is zwak, langs de kust en op het IJsselmeer matig soms matig.

De nevel en mist in de noordelijke helft van het land zal in de tweede helft van de ochtend oplossen en is er weer veel ruimte voor de zon. In het noordelijk kustgebied kunnen de wolkenvelden hardnekkig zijn en in de middag zou ook langs de westkust weer bewolking vanaf de Noordzee de kust op kunnen drijven. In de avond trekt de bewolking in het noorden opnieuw zuidwaarts. De maxima liggen tussen 9°C op de Wadden en lokaal 20°C in het zuidoosten. In de ochtend is de wind zwak noordoostelijk, in de middag wordt de wind noord tot noordwest en is dan zwak tot matig.

In de nacht naar dinsdag neemt de bewolking overal toe. Vooral in het midden en oosten is er kans op mist. Tegen de ochtend kan er in het uiterste zuidwesten kan wat lichte regen vallen. De minima lopen uiteen van lokaal 2°C in het midden en oosten tot 7°C in het zuidoosten. De wind waait uit richtingen tussen noord en noordoost en is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig.

Dinsdag overdag klaart het in het midden en noorden deels op. In het zuiden blijft het bewolkt en valt er af en toe regen, in de avond trekt de regen geleidelijk naar het zuidoosten weg. De maxima liggen tussen 8°C op de Wadden en lokaal 13°C in het midden en zuiden. De noord- tot noordoostenwind trekt aan naar matig, aan de westkust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 28/03/2022 03.32 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag nacht kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio