12.2 C
De Bilt

In het noorden een bui. Overdag eerst zon, later in de zuidoosthelft buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen van kracht.

Vannacht is er plaatselijk een bui. In het noordelijk kustgebied kan plaatselijk onweer voorkomen. De minimumtemperatuur is ongeveer 15°C. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig, aan zee (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Vanochtend is er af en toe zon en op de meeste plaatsen blijft het droog. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan zee vrij krachtig, boven de Wadden krachtig, windkracht 6.
Vanmiddag komen er in de zuidoostelijke helft buien tot ontwikkeling met vooral in het oosten kans op onweer en windvlagen tot 60 km/uur. In het noordwesten zijn er flinke zonnige perioden. Aan het einde van de middag trekken de buien oostwaarts en klaart het van het westen uit op. De middagtemperatuur ligt rond 21°C. De wind komt uit zuidwest tot west en is boven land matig, aan zee matig tot vrij krachtig.
Vanavond klaart het verder op. In het oosten komen eerst nog een bui voor. Er staat een meest matige wind uit het westen.

Komende nacht blijft het droog en de minimumtemperatuur is ongeveer 13°C. De wind komt uit het zuidwesten en is aan zee matig. Boven land is er niet veel wind.

Morgenochtend zijn er perioden met zon en blijft het droog. Er staat weinig wind. In het Waddengebied is de westelijke wind matig.
Morgenmiddag is het vrij zonnig en het blijft op de meeste plaatsen droog. Als er nog een bui voorkomt is dat in het noorden. De middagtemperatuur ligt tussen 21°C aan de noordwestkust en 26°C plaatselijk in het zuiden en oosten. Er is weinig wind.
Morgenavond zijn er landinwaarts brede opklaringen en blijft het droog. In het noordwesten van het land is er meer bewolking en kan een bui voorkomen. Er is weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 17/07/2023 03.48 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio