14.8 C
De Bilt

In het zuidoosten veel regen, elders een enkele bui

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Vanochtend is het bewolkt met aanvankelijk nog een enkele mistbank. Verder regent het in het oosten en zuidoosten van het land en dit regengebied breidt noordwestwaarts uit, daarbij in activiteit afnemend. Vanmiddag is er een enkele bui mogelijk en breekt in het oosten de zon even door. Vanavond trekken enkele stevige onweersbuien vanuit Duitsland over het zuidoosten van ons land. In totaal kan er in het zuidoosten vandaag 20-40 mm vallen. In Limburg wordt plaatselijk meer dan 50 mm regen verwacht, wat daar aanleiding kan geven tot wateroverlast. De middagtemperatuur varieert van 19°C in het westen tot lokaal 24°C in het noordoosten. De noordelijke wind is zwak, aan zee matig tot vrij krachtig.

Komende nacht is het bewolkt met in de zuidoostelijke helft van het land enkele buien, mogelijk met onweer waarbij de meeste regen opnieuw in het zuidoosten wordt verwacht. De minimumtemperatuur ligt tussen 15°C in het zuidwesten en 18°C in het noordoosten. De noordwestelijke wind is overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer overwegend vrij krachtig.

Woensdag overdag verandert er weinig. Het is overwegend bewolkt en de meeste buien, soms met onweer, komen weer in het oosten en zuidoosten voor met daar opnieuw de meeste regen. Over de hele dag zijn weer hoeveelheden van 30-50 mm mogelijk, lokaal nog meer. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het zuiden tot 25°C in het noordoosten. De noordwestelijke wind is overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 13/07/2021 07.11 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio