15.7 C
De Bilt

In het zuidoosten veel regen en lokaal wateroverlast

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Vandaag regent het in het (zuid)oosten van tijd tot tijd stevig door, waarbij vanavond de kans op onweer toeneemt. Over de hele dag genomen zijn in het zuidoosten hoeveelheden van 30-50 mm te verwachten, in Limburg lokaal 50-75 mm met daarbij plaatselijk wateroverlast. Elders is het bewolkt, maar vanmiddag komt van het noorden uit de zon af en toe door. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het zuiden tot lokaal 25°C in het noordoosten. De noordwestelijke wind is overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft.

In de nacht naar donderdag overheerst de bewolking en komt er een enkele opklaring voor. Het oosten krijgt met talrijke buien te maken, plaatselijk met onweer en kans op wateroverlast. In het westen blijft het overwegend droog. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. De noord- tot noordwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, 6 Bft.

Donderdag overdag houdt de buiigheid in het oosten nog enige tijd aan. Het westen krijgt de zon vooral in de ochtend nog even te zien. De buien nemen in de loop van de dag in activiteit af en mogelijk verplaatsen ze zich daarbij langzaam westwaarts over het land. Vooral in de oostelijke helft van het land valt er 20-40 mm, in Limburg valt er mogelijk lokaal meer dan 50 mm bij. De middagtemperatuur ligt rond 20°C, in het uiterste oosten wordt het mogelijk enkele graden warmer. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer krachtige noord- tot noordwestenwind, 6 Bft. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 14/07/2021 10.16 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio