14.7 C
De Bilt

Koningsdag droog en af en toe zon

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht blijft het droog. In het noordoosten zou er plaatselijk een mistbank kunnen ontstaan. Het wordt een koude nacht met een minimumtemperatuur die uiteen loopt van -3°C in het noordoosten tot +3°C vlak aan zee. Er staat weinig wind.

Vanochtend start koud met in de vroege ochtend op veel plaatsen lichte vorst. Verder zijn er perioden met zon. Alleen in het noordelijk kustgebied is een lichte bui mogelijk. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.
Vanmiddag komt er geleidelijk meer bewolking maar de zon blijft nog wel af en toe te zien. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 11°C op de Waddeneilanden tot plaatselijk 16°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidoosten.
Vanavond is het zwaar bewolkt. In de loop van de avond gaat het in het zuidwesten licht regenen. De wind komt uit het oosten en is zwak tot matig.

Morgennacht breidt de regen zich uit over het hele land. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5°C in het noordoosten tot 9°C in het zuiden. De wind uit oost tot zuidoost is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.
Morgenochtend is het bewolkt met af en toe regen of motregen. De wind draait in de loop van de ochtend van het zuidwesten uit van zuidoost naar zuidwest en neemt toe naar matig, langs de kust naar vrij krachtig, langs de zuidwestkust naar krachtig, windkracht 6. In het noordoosten blijft de wind uit oost tot zuidoost waaien.
Morgenmiddag is het bewolkt met plaatselijk nog regen of motregen. Later wordt het in het westen en zuiden droger met mogelijk een enkele opklaring in het zuiden. De maximumtemperatuur ligt tussen de 10°C in het noorden en 15°C in Limburg. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, langs de westkust soms krachtig.
Morgenavond is het bewolkt en wordt het op de meeste plaatsen droog. De wind draait naar west tot noordwest en is matig, langs de kust vrij krachtig, eerst mogelijk krachtig. In het noorden wordt de wind noordelijk. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 27/04/2023 00.56 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio