21.7 C
De Bilt

Koud met enkele buien, mogelijk met hagel en onweer

Verwachting voor vandaag en morgen

Verspreid over het land komen buien voor. In het zuiden, en later ook elders, is hierbij een kans op hagel en onweer. Vanmiddag neemt de buiigheid van het westen uit af en breekt de zon vaker door. In de avond bereiken nieuwe buien het zuiden van het land, mogelijk met hagel en onweer. Het is koud met maxima die uiteenlopen van 8°C in het Waddengebied tot 11°C in het zuiden, bij een matige tot krachtige westenwind. Langs de kust is de wind krachtig, 6 Bft. Op de Wadden en in het noordelijke kustgebied is de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft, in het oostelijk Waddengebied in de middag enige tijd af en toe stormachtig, 8 Bft met dan in het noordelijk kustgebied een kleine kans op zware windstoten.

Komende nacht zijn er opklaringen, in het zuiden is er meer bewolking met nog een enkele bui. De minima liggen tussen 7°C aan de kust en 1°C in het midden en oosten. De wind is zwak tot matig, aan de noordkust eerst vrij krachtig en in het oostelijk Waddengebied eerst nog krachtig.

Donderdag overdag is het in het zuiden overwegend bewolkt, elders ontstaan stapelwolken. In de loop van de dag ontstaan er weer enkele buien. De maxima liggen rond 11°C. De wind is overwegend zwak tot matig en komt uit richtingen tussen zuid en west. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 05/05/2021 07.51 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio