19.2 C
De Bilt

Later vanavond in het westen stevige onweersbuien

Verwachting voor vandaag en morgen

Aan het begin van de avond zijn er wolkenvelden en lokaal komt er een bui voor. Halverwege de avond trekken stevige onweersbuien het zuidwesten van het land binnen. Deze buien kunnen lokaal vergezeld gaan van hagel, veel neerslag in korte tijd en windstoten, zeer lokaal zijn zware windstoten mogelijk tot ca. 75 km/u. De buien trekken in de tweede helft van de avond over de westelijke helft van het land noordwaarts. De zuidelijke wind is overwegend matig, langs de kust soms vrij krachtig.

Aan het begin van de nacht verlaten de laatste onweersbuien het Waddengebied. De rest van de nacht zijn er in het westen wolkenvelden en daar kan er nog een enkele bui voorkomen, hierbij is nog steeds een klap onweer mogelijk. In de rest van het land komen er ook opklaringen voor en is het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noordwesten tot 17°C in het zuidoosten. Er staat een matige zuid- tot zuidoostenwind.

Maandagochtend is het bewolkt en kan er lokaal een bui voorkomen. In de middag breekt van het westen uit op steeds meer plaatsen de zon door, al blijft de kans op een enkele bui aanwezig. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 14°C langs de kust tot lokaal nog 19°C langs de oostgrens. De wind draait in de loop van de ochtend overal naar zuidwest en wordt matig tot vrij krachtig, in de middag neemt de wind weer iets in kracht af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 09/05/2021 17.50 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio