1.8 C
De Bilt

Meest droog en wat zon. Vanavond minder wind. Donderdag langdurig regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanmiddag zijn er in het zuidoosten perioden met zon, op andere plaatsen is er meer bewolking. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het noordwesten tot 22°C in het zuidoosten. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit een zuidelijke richting. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind krachtig, windkracht 6.
Vanavond komen er steeds meer opklaringen en blijft het droog. De zuidenwind neemt in kracht af, maar blijft langs de kust vrij krachtig.

Komende nacht is het eerst droog. Pas aan het einde van de nacht kan het in het westen af en toe gaan regenen. Het is een zachte nacht met een minimumtemperatuur van 18°C. De wind komt uit het zuiden en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6.

Morgenochtend schijnt de zon in het oosten misschien nog even. Elders begint de ochtend al bewolkt en gaat het regenen. Alleen in het uiterste oosten blijft het nog droog. De zuidelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6. Aan het einde van de ochtend draait de wind in het westen naar west en neemt af naar zwak tot matig.
Morgenmiddag is het bewolkt en regent het langdurig. Soms regent het stevig door en in het zuidoosten is er ook een kleine kans op onweer. In het uiterste oosten wordt het nog 21°C, in de regen daalt de temperatuur naar 16°C. De wind is zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen.
Morgenavond blijft het in het noordoosten de hele avond regenen. Elders wordt het geleidelijk droog, met nog een enkele bui langs de westkust. Eerst is er weinig wind, in de loop van de avond wordt de wind zuidwest en zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 20/09/2023 16.31 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio