10 C
De Bilt

Morgen onstuimig met aan de kust noordwesterstorm, vandaag nog rustig

Verwachting voor vandaag en morgen

Er zijn brede opklaringen en het is droog. De matige wind zuidwest en neemt in de kustgebieden weer toe naar vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig, 6 Bft.

Komende nacht raakt het bewolkt en zijn er perioden met regen. De minima lopen uiteen van 7°C aan zee tot ongeveer 4°C landinwaarts. De wind draait naar west en neemt in de loop van de nacht toe naar vrij krachtig tot krachtig boven land en hard tot stormachtig, 7-8 Bft, aan zee en op het IJsselmeer. In de kustgebieden komen dan zware windstoten van 80-90 km/uur voor.

Morgen overdag is het zeer onstuimig. Het is overwegend bewolkt en er komt van tijd tot tijd buiige regen voor. De maxima komen uit op 8 à 9°C. De wind is noordwest (vrij) krachtig tot hard, 5-7 Bft, boven land. Aan (noord)westkust en op het IJsselmeer komt enige tijd een noordwesterstorm te staan, 9 Bft. Er komen zware windstoten voor van 75-90 km/uur, in het noordwesten van 90-110 km/u, vlak aan zee tot ongeveer 120 km/uur. Voor het noordwesten is hiervoor een code oranje van kracht, de piek van de wind valt in de tweede helft van de ochtend. In de avond neemt de wind geleidelijk verder af naar matig boven land en naar (vrij) krachtig aan zee en op het IJsselmeer. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 30/01/2022 20.12 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio