3.6 C
De Bilt

Naar het oosten wegtrekkend onweer. Morgenmiddag veel regen

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Een gebied met onweersbuien boven de oostelijke helft van het land trekt oostwaarts en verlaat het land aan het einde van de middag. Bij de buien is er kans op hagel en windstoten tot 60 km/uur. In het oosten van Gelderland en Overijssel zijn aanvankelijk nog lokaal hagel van ca. 2 cm, zware windstoten van 75-100 km/uur en veel regen in korte tijd mogelijk. De temperatuur ligt de rest van de middag tussen 17 en 22 graden. Van het westen uit komen er later opklaringen en wordt het droog. De wind is zwak tot matig en veranderlijk, later overwegend westelijk.

Komende nacht zijn er brede opklaringen en ontstaat vooral in het midden en noorden mist of mistbanken. De minima liggen tussen 7 °C in het noorden en 15°C in het zuiden van Limburg. Er is weinig wind uit veranderlijke richtingen.

Morgenochtend lost de mist op en zijn er perioden met zon. Tegen de middag neemt de bewolking van het zuidwesten uit snel toe en gaat het regenen. Met name in het zuiden komen er ook onweersbuien voor met in het zuidoosten mogelijk (zeer) zware windstoten en (grote) hagel. Er valt ongeveer 20-30 mm regen, plaatselijk en met name in het zuidoosten nog meer. De maxima lopen uiteen van 18°C aan de kust tot 25°C in Limburg. De wind is eerst zwak, overwegend oostelijk en draait in de (na)middag naar noordwest en neemt aan de kust toe naar matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 19/05/2022 15.27 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio