22.7 C
De Bilt

Nat weekeinde met af en toe veel wind

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Zondag overdag code geel voor zware windstoten in het noorden en noordwesten.

Vanmiddag is het bewolkt en regent het langdurig. In totaal kan er vandaag 10-25 mm neerslag vallen. De wind draait van zuid naar zuidwest en is boven land (vrij) krachtig, windkracht 5-6, aan zee en boven het IJsselmeer hard, mogelijk even stormachtig, windkracht 7 tot 8. Daarbij komen langs de westkust zware windstoten tot ongeveer 80 km/u voor. Later in de middag neemt de wind iets af. De maximumtemperatuur ligt rond de 11°C en wordt aan het einde van de middag bereikt.
Vanavond wordt het van het noordwesten uit geleidelijk in het hele land droog, in Zuid-Limburg gebeurt dit pas aan het einde van de avond. Ook komen er later enkele opklaringen voor. De wind draait naar west tot zuidwest en is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig, windkracht 6.

Komende nacht is het vrijwel overal droog. De zuidwestenwind is matig, boven het IJsselmeer krachtig en vlak aan zee krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. Tegen het einde van de nacht kunnen in het noordwestelijk kustgebied zware windstoten voorkomen, 75-90 km/u. De temperatuur daalt naar rond 5°C.

Morgenochtend is het wisselend bewolkt en komen vooral in de noordelijke helft enkele buien tot ontwikkeling. In de zuidelijke helft schijnt af en toe de zon. De zuidwestenwind neemt boven land toe naar vrij krachtig tot krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer naar hard tot stormachtig, windkracht 7-8. In het noordwesten en noorden komen dan zware windstoten voor van 75 tot 90 km/u.
Morgenmiddag is het zwaar bewolkt en komen er in het hele land buien voor. De wind draait naar west tot zuidwest en neemt geleidelijk af naar matig tot vrij krachtig, vlak aan zee naar (vrij) krachtig, het laatst in het noorden. De eerste helft van de middag komen in het noordwesten en noorden nog zware windstoten voor van 75 tot 90 km/u. De middagtemperatuur ligt rond 7°C
Morgenavond neemt de buiigheid langzaam af en komen er enkele opklaringen. De zuidwestenwind neemt af naar matig, aan zee eerst nog af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 14/01/2023 11.54 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio