15.8 C
De Bilt

(Natte) sneeuw, van het noorden uit geleidelijk droog. Overdag soms zon

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht is het bewolkt en valt er (natte) sneeuw. In het noorden wordt het in de loop van de nacht overwegend droog. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt. De wind is noordoost en is boven land matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard, 6-7 Bft. Langs de noordwestkust en het IJsselmeer af en toe stormachtig, 8 Bft. Daarbij is er langs de westkust en op het IJsselmeer kans op zware windstoten rond 75 km/u.

In de ochtend valt vooral in het zuiden eerst nog sneeuw, maar in de loop van de ochtend wordt het op de meeste plaatsen droog en breekt van het noordwesten uit de zon af en toe door. Later op de dag bereikt een neerslaggebied Limburg en kan het daar enige tijd licht sneeuwen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 1°C in Zuid-Limburg tot 5°C langs de kust. De noordoostelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft.

In de nacht naar zaterdag is het in het oosten van het land overwegend bewolkt en kan er aanvankelijk in Limburg nog lichte sneeuw vallen. In het westen overheersen de opklaringen en is het droog. De minimumtemperatuur ligt iets onder het vriespunt. De wind is noordelijk en zwak tot matig, langs de noordwestkust soms vrij krachtig.

Zaterdag overdag zijn er in het westen en noorden van het land brede opklaringen, langs de kust kan er een enkele bui voorkomen. In het zuidoosten overheerst de bewolking maar blijft het wel droog. De maximumtemperatuur ligt rond 7°C. De noord- tot noordoostenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer soms vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 01/04/2022 03.30 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio