21.9 C
De Bilt

Noord van de grote rivieren eerst nevel en mist, verder meest zonnig

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Ten noorden van de grote rivieren is het aanvankelijk grijs met lage bewolking en op veel plaatsen ook nevel of mist. Verder naar het zuiden is het zonnig en ook in het midden en noorden breekt aan het einde van de ochtend of het begin van de middag de zon door. In het noordelijk kustgebied kunnen de wolkenvelden hardnekkig zijn en in de middag zou ook langs de westkust weer bewolking of zelfs mist vanaf de Noordzee het land op kunnen drijven. In de avond trekt de bewolking in het noorden opnieuw zuidwaarts. De maxima liggen tussen 9°C op de Wadden en lokaal 20°C in het zuidoosten. In de ochtend is de wind zwak noordoostelijk, in de middag wordt de wind noord tot noordwest en is dan zwak tot matig.

In de nacht naar dinsdag neemt de bewolking geleidelijk toe. Vooral in het midden en oosten is er kans op mist. De minima lopen uiteen van lokaal 2°C in het midden en oosten tot 7°C in het zuidoosten. De wind waait uit richtingen tussen noord en noordoost en is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig.

Dinsdag overdag klaart het in het midden en noorden deels op. In het zuiden blijft het bewolkt en valt er af en toe regen, in de avond trekt de regen geleidelijk naar het zuidoosten weg. De maxima liggen tussen 8°C op de Wadden en lokaal 13°C in het midden en zuiden. De noord- tot noordoostenwind trekt aan naar matig, aan de westkust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 28/03/2022 09.07 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio