5 C
De Bilt

Onstuimig en buien, morgen minder nat en meer zon

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Het is wisselend bewolkt en van het westen uit trekken buien over het land. Bij de buien komen zware windstoten voor, kan het hagelen en soms ook onweren. De temperatuur ligt vanavond rond een graad of 6. De west- tot noordwestenwind is buiten de buien om matig tot vrij krachtig, in de kustprovincies krachtig, 6 Bft en aan zee en boven het IJsselmeer hard tot stormachtig, 7 tot 8 Bft.

Vannacht is het wisselend bewolkt en komen enkele (winterse) buien voor. Aan de kust komen bij buien eerst nog zware windstoten voor en kan het ook onweren. In het zuidwesten neemt de buiigheid later in de nacht af. Het koelt af tot omstreeks 4 graden, in het zuidoosten lokaal tot dichtbij het vriespunt. De wind waait uit het westen tot noordwesten en neemt boven land af naar matig, aan de westkust naar krachtig, 6 Bft en in het Waddengebied naar hard, 7 Bft.

Morgen overdag is het wisselend bewolkt en maakt vooral het noorden en oosten in de ochtend nog kans op een enkele bui. Verder blijft het overdag droog en komt de zon steeds meer tevoorschijn bij maxima van ongeveer 8°C. In de avond neemt de bewolking toe en kan in het westen wat lichte regen of motregen vallen. De wind draait van het noordwesten naar het zuidwesten en is boven land meest matig. Aan zee waait het (vrij) krachtig en in het Waddengebied eerst nog hard, 5-7 Bft. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 06/02/2022 15.35 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio