17.1 C
De Bilt

Onstuimig en nat, morgen perioden met zon

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Vanochtend is het bewolkt met perioden met regen. In de loop van de middag wordt het van het noordwesten uit droog en komen op meer plaatsen opklaringen voor. Er volgen al snel buien, soms met hagel en in de avond is vooral aan de kust ook onweer mogelijk. De totale neerslaghoeveelheid tot en met vanavond bedraagt op de meeste plaatsen 20-30 mm. De temperatuur is ongeveer 9°C, in de middag enkele graden lager.

De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard. In het westelijk kustgebied is de wind aan het einde van de ochtend en aan het begin van de middag stormachtig, 8 Bft. Verder zijn er vanochtend vooral in het westen zware windstoten mogelijk tot ca. 80 km/uur. Vanmiddag komen vooral in het zuiden enige tijd zware windstoten voor en neemt de wind in het noorden tijdelijk iets af. In de middag draait de wind naar het westen tot noordwesten. Aan de westkust neemt de wind in de avond opnieuw toe naar stormachtig en vooral bij buien komen opnieuw zware windstoten voor.

In de nacht naar maandag is het wisselend bewolkt en komen enkele (winterse) buien voor. In de loop van de nacht neemt de buiigheid af en wordt het in het zuidwesten droog. Het koelt af tot omstreeks 4 graden, maar tijdens langdurige opklaringen kan het in zuidoosten lokaal afkoelen tot dichtbij het vriespunt. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is boven land meest matig en eerst nog vrij krachtig, kracht 4 tot 5. Langs de kust en boven het IJsselmeer waait eerst nog een harde tot stormachtige noordwestenwind, maar later in de nacht neemt de wind aan zee iets af.

Maandagochtend vallen in het noordoosten nog een paar buien, maar verder blijft het droog. De zon breekt in de loop van de dag steeds beter door en de temperatuur heeft een maximum rond 8 graden. In de avond neemt van het westen uit de bewolking toe. De wind komt eerst nog uit het westen tot noordwesten en is matig, aan zee krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de loop van de dag draait de wind naar het zuidwesten en neemt verder af naar zwak tot matig, aan zee naar vrij krachtig. In de avond trekt de wind in het Waddengebied weer aan tot (vrij) krachtig, 5 tot 6 uit het westen tot zuidwesten. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 06/02/2022 05.47 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio