10 C
De Bilt

Onstuimig met aan zee eerst nog een stormachtige wind, morgen minder wind

Verwachting voor vandaag en morgen

Het is vanmiddag onstuimig met veel bewolking en het regent of motregent van tijd tot tijd. In het zuidwesten komen vaker droge perioden voor. De maxima liggen rond de 7°C. De wind is noordwestelijk en (vrij) krachtig tot hard, 5-7 Bft, boven land. Aan de (noord)westkust en op het IJsselmeer staat vanmiddag nog een stormachtige noordwestenwind, 8 Bft. Er komen verder met uitzondering van het noordoosten zware windstoten voor van 75-90 km/uur, in het noordwesten van 90-110 km/u. Hiervoor is aanvankelijk nog een code geel van kracht. De wind neemt de komende uren van het westen uit geleidelijk iets af. Vanavond waait het dan boven land nog maar matig en aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Vannacht is het wisselend bewolkt en komen er verspreid over het land ook enkele regenbuien voor. Het kwik daalt naar 5°C in het noordwesten tot ca. 2°C in het zuidoosten. Er staat een matige, aan zee (vrij) krachtige westelijke wind.

Morgen overdag is het bewolkt en vooral landinwaarts zijn er perioden met regen. In de loop van de middag wordt het van het noordwesten uit geleidelijk droger en komt er mogelijk nog een enkele opklaring voor. Het wordt ongeveer 9 °C bij een matige tot vrij krachtige, aan zee krachtige tot harde westenwind, 6-7 Bft. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 31/01/2022 11.02 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio