9.9 C
De Bilt

Onstuimig met talrijke buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Vandaag is het grotendeels bewolkt en trekken talrijke buien over het land, later vanmiddag mogelijk met onweer en/of hagel. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind draait geleidelijk naar west tot zuidwest en is boven land vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft, langs de kust en op het IJsselmeer hard tot stormachtig, 7-8 Bft. Bovendien zijn er zware windstoten mogelijk tot 75-80 km/u, in het noordwestelijke kustgebied en in de Limburgse heuvels mogelijk tot 90 km/u. In de tweede helft van de middag en in de avond neemt de wind van het zuiden uit af en zullen de windstoten geleidelijk verdwijnen.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en trekken er nog steeds buien over het land. Vooral in de kustgebieden is er daarbij kans op hagel en onweer en in het Waddengebied eerst nog zware windstoten. De westenwind is matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig en in het Waddengebied eerst nog af en toe hard, 7 Bft. De minima lopen uiteen van 6°C in het noordwesten tot 3°C in het zuidoosten.

Morgen overdag zijn er opnieuw buien die met name verder landinwaarts gepaard kunnen gaan met hagel en onweer. Tussen de buien door schijnt de zon ook af en toe. In de loop van de middag neemt de buienactiviteit van het westen uit af en breekt de zon vaker door. Het is koud met maxima die uiteenlopen van 8°C in het Waddengebied tot 11°C in het zuiden, bij een matige tot krachtige westenwind. Langs de kust is de wind krachtig, op de Wadden mogelijk hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 04/05/2021 07.23 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio