-2.1 C
De Bilt

Onstuimig met vanochtend aan de kust noordwesterstorm, dinsdag minder wind

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht raakt het bewolkt en zijn er perioden met regen. De minima lopen uiteen van 7°C aan zee tot ongeveer 4°C landinwaarts. De wind draait naar west en neemt in de loop van de nacht toe naar vrij krachtig tot krachtig boven land en hard tot stormachtig, 7-8 Bft, aan zee en op het IJsselmeer. In de kustgebieden komen dan zware windstoten van 80-90 km/uur voor.

Overdag is het zeer onstuimig. Het is overwegend bewolkt en er komt van tijd tot tijd buiige regen voor. De maxima komen uit op 8 a 9°C. De wind is noordwest (vrij) krachtig tot hard, 5-7 Bft, boven land. Aan (noord)westkust en op het IJsselmeer komt enige tijd een noordwesterstorm te staan, 9 Bft. Er komen zware windstoten voor van 75-90 km/uur, in het noordwesten van 90-110 km/u, vlak aan zee tot ongeveer 120 km/uur. Voor het noordwesten is hiervoor een code oranje van kracht, de piek van de wind valt in de tweede helft van de ochtend. In de avond neemt de wind geleidelijk verder af naar matig boven land en naar (vrij) krachtig aan zee en op het IJsselmeer.

In de nacht naar dinsdag is het overwegend bewolkt en komen er enkele regenbuien voor. Het kwik daalt naar omstreeks 5°C. Er staat een matige, aan zee (vrij) krachtige wind.

Dinsdag overdag is er vrij veel bewolking met vooral in de ochtend buiige regen. Het wordt ongeveer 8°C bij een matige tot vrij krachtige, aan zee krachtige tot harde westenwind, 6-7 Bft. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 30/01/2022 23.44 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio