31.5 C
De Bilt
zaterdag, 13 augustus 2022

Onweersbuien

Verwachting voor vandaag en morgen

Op veel plaatselijk schijnt vanavond de zon en blijft het nog lang warm. Boven het zuidoosten van het land komen er plaatselijk enkele regen- en onweersbuien voor. Bij de buien komt plaatselijk ook hagel voor en is er een kleine kans op windstoten tot ca. 60 km/uur. Ook elders kan vanavond al een enkele onweersbui overtrekken. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen. In het Waddengebied is de wind eerst nog matig uit een oostelijke richting.

Komende nacht trekken van het zuid(oost)en uit stevige (onweers)buien over, plaatselijk kan er veel regen vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen zuidoost en zuidwest.

Vrijdag overdag regent het vooral in de noordoostelijke helft nog flink door. Onweer is nog steeds mogelijk. In de rest van het land is het waarschijnlijk droger. In de loop van de middag bereiken nieuwe regen- en onweersbuien het zuiden. Deze buien trekken noordoostwaarts over de zuidoostelijke helft. In de avond doven de buien uit. Tot en met vrijdagmiddag kan er op meerdere plaatsen 20-40 mm vallen, plaatselijk mogelijk nog meer. De maximumtemperatuur van 19°C op de Wadden tot lokaal 24°C in het midden en zuiden. De wind draait via zuidwest naar west en is zwak tot matig. In de avond draait de wind naar zuid en neemt landinwaarts af naar zwak. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 23/06/2022 18.51 uur LT

  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio