10.5 C
De Bilt

Overdag bewolkt en in de middag perioden met regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht is er weinig bewolking en is het droog, wel kan er in het noordoosten lokaal nevel of grondmist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt in het oosten en noordoosten nog dicht bij het vriespunt, vlak aan zee wordt het niet kouder dan ca. 5°C. De wind is boven land zwak en langs de kust matig en waait uit zuidelijke richtingen.

In de ochtend is in de noordoostelijke helft van het land aanvankelijk nog zonnig, maar van het zuidwesten uit neemt de bewolking snel toe en in de loop van de ochtend gaat het in Zeeland regenen. Daarvandaan trekt de regen verder over de rest van het land om in de avond het noordoosten weer te verlaten, de meeste regen valt in de noordwestelijke helft van het land. In de avond klaart het van het zuiden uit op. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 11°C in het noordelijk kustgebied tot 16°C aan het eind van de dag in het zuiden van het land. De zuid- tot zuidoostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, later mogelijk krachtig.

In de nacht naar zondag is er weinig bewolking en is het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noordoosten tot 12°C in het zuidwesten. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig.

Zondagochtend raakt het van het zuidwesten uit bewolkt en trekken er enkele pittige onweersbuien over het westen en midden van het land noordoostwaarts. Bij deze buien komt mogelijk hagel voor en kan er veel neerslag in korte tijd vallen en lokaal zijn er windstoten mogelijk. De buien verlaten aan het begin van de middag het noorden van het land, waarna er de rest van de middag veel ruimte is voor de zon. Het wordt een warme dag, de maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C op de Wadden tot lokaal 26°C in het zuidoosten van het land. De zuidelijke wind is overwegend matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 07/05/2021 23.50 uur LT

  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio