1.7 C
De Bilt

Overdag bewolkt en regenachtig. Dinsdag talrijke buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht regent het af en toe. In het zuidoosten blijft het nog droog. De temperatuur ligt rond 12°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig. Langs de kust en op het IJsselmeer wordt de wind in de loop van de nacht krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Vanochtend is het zwaar bewolkt en gaat het van het westen uit op steeds meer plaatsen regenen. Vooral in het westen kan het even stevig doorregenen. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard, 6-7 Bft, langs de kust. In de loop van de ochtend draait de wind langs de westkust naar een westelijke richting en neemt daarbij wat in kracht af.
Vanmiddag zijn er eerst perioden met regen. In de loop van de middag komt van het westen uit de zon af en toe tevoorschijn, maar zijn er nog wel buien mogelijk met een kans op onweer. Het wordt een koele dag met maximumtemperaturen van 11°C in het oosten en zuidoosten tot 15°C langs de westkust. Langs de westkust draait de wind in de loop van de middag naar west tot noordwest en is matig tot vrij krachtig. Landinwaarts blijft de wind matig uit zuid tot zuidwest.
Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en vooral in de westelijke kustprovincies komen er stevige buien voor en mogelijk ook onweer. Boven land staat er een zwakke tot matige wind uit zuidwestelijke richting. Langs de westkust staat er een vrij krachtige tot krachtige, langs de zuidwestkust mogelijk harde wind uit het noordwesten, 6-7 Bft.

Morgennacht trekken er talrijke buien over het land. Vooral in de westelijke provincies valt er plaatselijk veel regen en is er kans op onweer. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. Boven land staat er een zwakke tot matige wind uit een westelijke richting. Langs de kust staat er een krachtige noordwestenwind, 6 Bft.
Morgenochtend is het zwaar bewolkt en komen er veel buien voor met vooral in het westen veel regen. De westelijke wind is zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, langs de zuidwestkust krachtig, 6 Bft.
Morgenmiddag is er veel bewolking en houden de buien aan. De maximumtemperatuur ligt rond 12°C. De westelijke wind is matig, langs de zuidwestkust vrij krachtig tot krachtig.
Morgenavond blijven de buien vooral in het zuiden en westen aanwezig. Elders nemen de buien in aantal en intensiteit geleidelijk af en wordt het op steeds meer plaatsen droog. De wind neemt in de loop van de avond overal sterk af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 26/09/2022 03.33 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio