15.6 C
De Bilt

Overdag buien en vrij veel wind. Vrijdag veel regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen van kracht.

Vannacht valt er in het noorden soms regen of een bui. Elders is het eerst op veel plaatsen droog. Later neemt ook in het zuidwesten de kans op een bui toe. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C. De wind draait van zuid naar zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig. Aan de kust komt een krachtige wind te staan, windkracht 6.

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt met enkele buien. De zuidwestenwind is boven land matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, windkracht 6 en soms hard, windkracht 7.
Vanmiddag schijnt af en toe de zon, maar zijn er met name in het zuiden en oosten enkele buien. Plaatselijk kan dat een stevige bui zijn met onweer, hagel en windstoten tot 60 km/uur. De maximumtemperatuur ligt tussen 12°C in het noorden en plaatselijk 16°C in het zuiden. De zuidwestenwind is boven land matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig, windkracht 6.
Vanavond wordt het geleidelijk overal droog en klaart het steeds meer op. De wind uit het zuidwesten neemt boven land af naar zwak of matig, aan zee waait het soms nog vrij krachtig.

Komende nacht is het in het noorden eerst droog, in het zuiden gaat het in de eerste helft van de nacht regen. De regen trekt later ook naar het noorden van het land. De minimumtemperatuur is 9°C. De wind komt uit het zuiden en is matig.

Morgenochtend is het zwaar bewolkt en zijn er perioden met regen. De wind uit het zuiden is boven land matig. Langs de kust neemt de wind toe naar vrij krachtig tot krachtig, windkracht 6.
Morgenmiddag blijven er perioden met regen. De maximumtemperatuur ligt rond 12°C. In het zuiden van het land waait het stevig. De wind uit het zuidwesten is vrij krachtig boven land. Langs de kust staat een krachtige tot harde wind, windkracht 6-7. In het noorden staat minder wind.
Morgenavond regent het vooral in het zuiden langdurig en kan er op meerdere plaatsen 20-40 mm regen vallen. In het noorden zijn er soms ook droge momenten. In het zuiden staat nog steeds veel wind, in het noorden staat veel minder wind uit verschillende richtingen. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 30/03/2023 03.40 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio