12.7 C
De Bilt

Overdag perioden met zon en droog. Zaterdag enkele regen- en onweersbuien

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Komende nacht blijft het vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 11°C plaatselijk in het noordoosten en 15°C aan de kust. In het binnenland is er weinig wind, aan de kust staat een matige tot vrij krachtige wind uit het zuidwesten.

Vanochtend is er veel zon met in het Waddengebied mogelijk een bui. De wind komt uit het zuidwesten en is matig.
Vanmiddag komt er meer bewolking, maar het blijft vrijwel overal droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 21°C op de Wadden en 27°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en draait geleidelijk naar oost tot zuidoost.
Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en het blijft vrijwel overal droog. Het blijft nog lang warm. De wind is zwak tot matig uit oost tot zuidoost. Aan zee wordt de wind later vrij krachtig, mogelijk krachtig aan de noordwestkust en boven het IJsselmeer.

Komende nacht kan er plaatselijk een bui voorkomen. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. De minimumtemperatuur ligt rond 18°C. De wind is meest matig en draait van zuidoost naar zuidwest.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt en op de meeste plaatsen droog. De zuidwestenwind is matig, aan de noordwestkust (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6.
Morgenmiddag is het half tot zwaar bewolkt. De kans op een regen- of onweersbui neemt in de loop van de middag toe. Mogelijk dat er in het (uiterste) oosten en zuidoosten een aantal stevige onweersbuien tot ontwikkeling komt, met hagel en/of (zware) windstoten. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 23°C aan zee tot plaatselijk 28°C in het oosten en zuidoosten. De wind is zuidwestelijk en meest matig, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6.
Morgenavond komen er verspreid over het land eerst nog enkele regen- en onweersbuien voor. In de loop van de avond bewegen de meeste buien noordoostwaarts weg en klaart het op. De zuidwestenwind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer neemt de wind toe naar krachtig, later mogelijk hard, windkracht 6-7. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 13/07/2023 23.28 uur LT

  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio