16.7 C
De Bilt

Overdag perioden met zon, maar ook een enkele bui

Verwachting voor vandaag en morgen

In het westen, midden en zuiden van het land komen opklaringen voor. In het noordoosten en en oosten is er veel bewolking en kan er soms nog wat lichte (mot)regen vallen. De minimumtemperatuur loop uiteen van dichtbij het vriespunt in het zuiden en zuidoosten tot ca. 5°C langs de kust en onder de bewolking. In het zuiden en oosten is de wind zwak uit een westelijke richting. Elders is de wind noordwestelijk en zwak tot matig, 2-3 Bft, op het IJsselmeer en in het noordelijk kustgebied vrij krachtig, soms krachtig, 5-6 Bft.

In de ochtend schijnt op veel plaatsen de zon en is het droog, in het noordoosten is er meer bewolking en valt er nog steeds af en toe regen. In de loop van de ochtend ontstaan er weer stapelwolken en kan er ook elders een enkele bui tot ontwikkeling komen. Later in de middag wordt het overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C op de Wadden tot lokaal 12°C in het zuidoosten. De noordwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het oostelijk Waddengebied mogelijk krachtig.

In de nacht naar maandag is er in het midden en zuiden van het land weinig bewolking. In het noorden is er meer bewolking en kan er vooral in de tweede helft van de nacht een enkele bui overtrekken. De minimumtemperatuur loopt uiteen van iets boven nul in het zuidoosten tot 5°C vlak aan zee. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is zwak tot matig, langs de westkust vrij krachtig.

Maandag is het overwegend bewolkt, heel af en toe laat de zon zich nog zien. In de middag komen er enkele buien tot ontwikkeling, die tegen de avond weer verdwijnen. In de avond wordt van het westen uit de bewolking dikker en later in de avond gaat het van het westen uit regenen. De maximumtemperatuur varieert tussen 10°C op de Wadden tot lokaal 15°C in Limburg. Er staat een matige, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtige zuidwestenwind. In de avond neemt de wind langs de kust toe naar krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 02/05/2021 03.20 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio