2.1 C
De Bilt

Overdag perioden met zon, slechts lokaal een bui. Vrij koel

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht zijn er brede opklaringen en blijft het droog. Plaatselijk komt een mistbank voor. De minimumtemperatuur ligt tussen 11°C aan de kust en plaatselijk 6°C verder landinwaarts. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak, aan de kust matig.

De dag kan met name in het zuidwesten en midden hier en daar beginnen met laaghangende bewolking. Deze lost in de loop van de ochtend op. Verder zijn er perioden met zon en komt er slechts plaatselijk een bui voor. In de avond raakt het van het westen uit bewolkt en vooral in het westen en noorden valt wat regen. De middagtemperatuur ligt tussen 16°C in het noordwestelijk kustgebied en 20°C plaatselijk in het zuiden. De zuidwestenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer wordt de wind krachtig.

In de nacht van woensdag op donderdag trekt de zone met regen van west naar oost over het land. In het noordwesten kan het later in de nacht opklaren. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C. De west- tot zuidwestenwind neemt af naar zwak tot matig, aan zee wordt de wind matig tot vrij krachtig.

Donderdagochtend valt er in het zuidoosten eerst plaatselijk nog wat regen. Van het westen uit klaart het op, maar er ontstaan wel vrij veel stapelwolken. Neerslag wordt daar niet uit verwacht. In de avond wordt de bewolking dikker en in het noorden, later ook het midden, gaat het dan af en toe regenen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noorden tot plaatselijk 20°C in het zuiden. De westelijke wind is meest matig, aan de kust wordt de wind later op de dag vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 25/05/2022 03.17 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio