13.8 C
De Bilt

Overdag veel wind en langdurig regen. Ook morgen af en toe regen

Verwachting voor vandaag en morgen

De bewolking neemt van het noorden uit toe. Aan het einde van de nacht gaat het in het noorden regenen. In het zuidoosten ligt de temperatuur eerst nog rond het vriespunt, aan de westkust is het ongeveer 7°C. De wind is zuidwest, matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft, in het Waddengebied later hard, 7 Bft.

In de ochtend breiden bewolking en regen zich zuidwaarts uit en dan regent het overal langdurig. In het midden en noorden valt 10-20 mm, in het zuiden ca. 10 mm. De temperatuur loopt gedurende de dag geleidelijk op. De maximumtemperatuur wordt in de avond bereikt en loopt uiteen van 6°C in Zuid-Limburg tot 10°C in het zuidwesten. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, in de ochtend mogelijk even stormachtig, 8 Bft. Er zijn in het noordelijk kustgebied dan zware windstoten mogelijk tot ca. 80 km/u. In de loop van de middag en avond neemt de wind in kracht af en draait naar west.

In de nacht naar dinsdag is het bewolkt en valt er van tijd tot tijd (mot)regen. Het wordt op de meeste plaatsen niet kouder dan een graad of 8. Er staat een matige, langs de westkust (vrij) krachtige westenwind. In het noorden en noordoosten is de wind zwak.

Dinsdag overdag verandert er weinig in het bewolkte en regenachtige weerbeeld. Pas dinsdagavond wordt het van het zuidwesten uit geleidelijk droog. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C, in het noordelijk kustgebied ligt de temperatuur met ca. 7°C wat lager. De westelijke wind is matig, langs de westkust vrij krachtig. In het noorden en noordoosten is de wind west tot noordwest en zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 04/04/2022 03.36 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio