8 C
De Bilt

Overdag warm en droog. Dinsdag veel wind en buien

kaart verwachtingen Morgen nachtVerwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht is het droog. Het koelt af naar 16°C in het noordwesten en plaatselijk 12°C in het zuidoosten. Aan de kust staat een matige zuidwestenwind, boven land is er weinig wind.

Vanochtend schijnt in het midden en zuiden de zon, in het noordwesten en noorden is er wat meer bewolking. Het blijft droog.
Vanmiddag is het droog en zijn er perioden met zon, in het westen en noorden is er wat meer bewolking aanwezig. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind wordt het overdag 20°C op de Wadden tot plaatselijk 26°C in Limburg.
Vanavond is het op de meeste plaatsen droog. De zuidwestenwind draait naar zuid tot zuidoost en is overwegend matig.

Komende nacht is het op de meeste plaatsen droog. Het wordt een warme nacht met temperaturen tussen 15°C in het noorden en 20°C in het zuiden. De zuidoostenwind is eerst matig, draait in de loop van de nacht naar zuidwest en neemt langs de zuidwestkust toe naar krachtig tot hard, windkracht 6-7 met kans op windstoten rond 70 km/u.

Morgenochtend schijnt in het oosten eerst nog af en toe de zon, elders is het bewolkt. In de loop van de ochtend gaat het in het westen en midden regenen. Het oosten blijft nog droog. De wind uit het westen neemt flink in kracht toe. Boven land is de wind matig tot vrij krachtig, langs de westkust krachtig tot hard, windkracht 6-7.
Morgenmiddag zijn er veel buien. In de loop van de middag wordt het in het westen droger en laat de zon zich af en toe zien. De maximumtemperatuur wordt 16°C, in het zuidoosten kan het in het begin van de middag nog even 20°C worden. De noordwestenwind is aan zee en boven het IJsselmeer krachtig, windkracht 6, boven land is de wind matig
Morgenavond kan er in het noorden nog een bui voorkomen. In de rest van het land blijft het op de meeste plaatsen droog. De wind uit het westen is aan zee krachtig, windkracht 6, boven land is de wind matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 02/10/2023 00.28 uur LT

kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio