23.8 C
De Bilt

Overdag zonnig en in het zuidoosten heet, in het noorden beduidend koeler

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht is er weinig bewolking en blijft het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 16°C in het noorden tot 20°C in het zuiden. In grotere steden blijft het enkele graden warmer. De zwakke, langs de kust matige wind komt uit zuidwest. In het noordwesten draait de wind op steeds meer plaatsen naar noord tot noordwest.

Overdag is het zonnig, al komt er later van het westen uit wat meer bewolking. De temperatuurverschillen zijn groot. In het noordelijk kustgebied wordt het nauwelijks 20°C, terwijl het in zuidoosten met een lokale 35°C tropisch heet kan worden. In de avond is in de noordelijke helft van het land een enkele (onweers)bui mogelijk. De wind is zwak tot matig, in het zuidoosten zuidwestelijk, in het noorden noordwestelijk. Later op de dag wordt de wind op veel plaatsen noord tot noordoost en neemt toe naar matig, in de kustgebieden en op het IJsselmeer naar (vrij) krachtig.

In de nacht naar zondag is het in het westen en noorden bewolkt, in het noorden is er een enkele (onweers)bui mogelijk. De minima liggen tussen 13°C in het noordoosten en 17°C in het zuiden van Limburg. De wind is noordoostelijk, zwak tot matig, aan de westkust (vrij) krachtig, aan de zuidwestkust mogelijk enige tijd hard, 7 Bft.

Zondag overdag is het half tot zwaar bewolkt met een enkele (onweers)bui. De maximumtemperatuur ligt tussen 17°C in het noordelijk kustgebied en 23°C in het zuidoosten. De wind is noordelijk en overwegend matig, langs de zuidwestkust soms vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 18/06/2022 03.33 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio