11.9 C
De Bilt

Overwegend bewolkt en af en toe (mot)regen, af en toe vrij veel wind

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht (mot)regent het af en toe, vooral in het oosten en zuidoosten. In het westen blijft het overwegend droog. De minimumtemperatuur ligt op 8 à 9°C. De zuidwestenwind is matig, vlak aan zee (vrij) krachtig.

Vanochtend is er veel bewolking. Het is op de meeste plaatsen droog. De zuidwestenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de westkust krachtig, windkracht 6 en in het Waddengebied af en toe hard, windkracht 7.
Vanmiddag blijft het overwegend bewolkt. Vooral in het noorden gaat het af en toe regenen. Aan het einde van de middag breekt in het noorden de zon nog even door. De middagtemperatuur komt uit op 11-12°C. De wind komt uit een westelijke richting en wordt matig tot vrij krachtig, in het noordwesten en noorden kan de wind krachtig worden, windkracht 6. Aan zee neemt de wind toe naar krachtig tot hard, windkracht 6 à 7. In het noordelijk kustgebied komen dan (zware) windstoten voor tot ca. 75 km/uur.
Vanavond zijn er in het noorden brede opklaringen. Op andere plaatsen is er veel bewolking aanwezig en regent het van tijd tot tijd. De westenwind is neemt af en wordt overwegend matig, aan de kust vrij krachtig.

Komende nacht gaat het op steeds meer plaatsen regenen. Het koelt in het noordoosten eerst nog af naar 4°C, elders wordt het niet veel kouder dan 6 tot 9°C. De wind komt uit west tot zuidwest en is matig, langs de westkust neemt de wind toe naar vrij krachtig tot krachtig.

Morgenochtend is het bewolkt en regent het van tijd tot tijd. De wind uit west tot zuidwest neemt toe naar vrij krachtig boven land, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. In het noordelijk kustgebied komen aan het einde van de ochtend (zware) windstoten voor tot ca. 75 km/uur.
Morgenmiddag valt eerst vooral landinwaarts nog regen. Van het noordwesten uit wordt het overwegend droog en komt er vooral in de noordelijke helft van het land af en toe zon. Met een maximumtemperatuur van 11°C is het vrij zacht. De wind is westelijk en neemt af naar matig, langs de (zuid)westkust naar vrij krachtig tot krachtig.
Morgenavond wordt de bewolking overal dikker en komen er perioden met regen. De westenwind is boven land matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 16/02/2023 22.35 uur LT

  

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio