9 C
De Bilt

Overwegend bewolkt en buien, vanmiddag in het zuidoosten ook met onweer

Verwachting voor vandaag en morgen

In het noorden en midden is het bewolkt en zijn er vooral in het noordwesten enkele stevige buien, lokaal met onweer. De meeste buien trekken vanochtend langzaam noordwestwaarts weg. In de zuidelijke helft is het overwegend droog en breekt de zon steeds vaker door. Vanmiddag ontstaan er met name in het zuidoosten nieuwe buien, die lokaal gepaard kunnen gaan met onweer en hagel. De onweerskansen nemen in de avond weer af, maar er blijven wel buien mogelijk. De maxima liggen tussen 17°C op de Wadden en lokaal 25°C in het oosten. De wind waait in de kustgebieden uit noordelijke richtingen, landinwaarts uit west tot zuidwest. Langs de kust en op het IJsselmeer is de wind matig tot vrij krachtig, landinwaarts zwak tot matig.

In de nacht naar woensdag is het bewolkt en valt er af en toe regen. In het zuidoosten is er kans op mist. Het koelt af naar 13°C. De noordenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. In het zuidoosten en oosten is de wind zwak en variabel.

Woensdag overdag is het bewolkt en zijn er perioden met regen. Het is koel met 17°C. De wind is noordwestelijk en matig. In de avond draait de wind naar west en neemt langs de westkust toe naar vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 29/06/2021 09.14 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio