22 C
De Bilt

Overwegend droog, later van het westen uit (buiige) regen

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Er zijn veel sluierwolken waar de zon nog doorheen schijnt, in de loop van de middag wordt de bewolking van het zuidwesten uit dikker en gaat het in de westelijke helft van het land regenen. In de namiddag en avond trekt een actief buiengebied van west naar oost over het land. Daarbij is kans op onweer, windstoten en veel neerslag in korte tijd. Vanaf halverwege de avond wordt het van het zuidwesten uit droog en klaart het deels op. De middagtemperaturen variëren van 12°C aan zee tot 17°C in het zuidoosten. De wind draait naar zuidoost en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig tot krachtig. In de avond draait de wind naar zuidwest en kan deze in het Waddengebied enige tijd hard zijn, 7 Bft.

In de nacht naar maandag zijn er vooral landinwaarts opklaringen. In het noorden en westen is er meer bewolking en komen nog enkele buien voor, aan zee mogelijk met onweer. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het binnenland tot 10°C vlak aan zee. De zuidwestelijke wind is landinwaarts matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft.

Maandag overdag zijn er vooral in de ochtend perioden met zon. In de kustprovincies komen enkele buien voor, aan zee mogelijk met onweer. Later in de middag en avond is ook landinwaarts een bui mogelijk. Het wordt ‘s middags een graad of 13. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard, 6 à 7 Bft. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 31/10/2021 08.05 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio