21.6 C
De Bilt

Overwegend zonnig en vrij warm. Morgen warmer, in het zuiden tropisch warm

Verwachting voor vandaag en morgen

Het is vandaag overwegend zonnig met in de middag in het noordoosten enkele stapelwolken. Ook komt er later in de middag en avond van het westen uit wat hoge bewolking, waar de zon nog grotendeels doorheen schijnt. Het blijft droog en de maximumtemperatuur ligt tussen de 21°C in het noordelijk kustgebied en 26°C in het zuiden. De wind is zwak en eerst noordoostelijk, later veranderlijk met aan de kust wind van zee.

In de nacht naar vrijdag neemt de bewolking nog wat verder toe, hoewel er ook enkele opklaringen zijn. In het noordwesten kan later wat lichte regen vallen, elders blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond de 15°C. De wind is aanvankelijk zwak en veranderlijk maar wordt gedurende de nacht zuidoostelijk. Vlak aan zee neemt de wind toe naar zwak tot matig.

Vrijdagochtend zijn er naast perioden met zon ook enkele wolkenvelden. In de loop van de middag verdwijnt de meeste bewolking en wordt het vrij zonnig. De maximumtemperatuur varieert van 25°C op de Wadden tot 31°C in het zuiden. De zwakke zuidoostelijke wind draait gedurende de dag naar zuid tot zuidwest en neemt toe naar matig. Vlak aan zee komt de wind later in de middag vanaf zee en neemt daar toe naar matig, mogelijk vrij krachtig. Hierdoor koelt het langs de westkust enkele graden af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 16/06/2022 06.11 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio