2.1 C
De Bilt

Perioden met regen en buien. Morgen talrijke buien, kans op onweer

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en regent het in het oosten enige tijd. Van het westen uit trekken talrijke buien binnen, in de kustprovincies mogelijk met onweer en kleine hagel. Boven land staat er een zwakke tot matige wind uit zuidwestelijke richting. Langs de westkust staat er een vrij krachtige tot krachtige, langs de zuidwestkust mogelijk harde wind uit het noordwesten, 6-7 Bft. Langs de zuidwestkust zijn dan bij buien ook windstoten rond 70 km/uur mogelijk.

Komende nacht trekken er talrijke buien over het land. Vooral in de westelijke provincies valt er plaatselijk veel regen en is er kans op onweer en kleine hagel. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. Boven land staat er een zwakke tot matige wind uit een westelijke richting. Langs de kust staat er een krachtige noordwestenwind, 6 Bft. Langs de zuidwestkust kan de wind eerst nog hard zijn, windkracht 7, en zijn bij buien nog steeds windstoten rond 70 km/uur mogelijk.

Morgenochtend is het zwaar bewolkt en komen er veel buien voor met vooral in het westen en zuidwesten veel regen. De westelijke wind is zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, langs de zuidwestkust krachtig, 6 Bft.
Morgenmiddag is er veel bewolking en houden de buien aan, plaatselijk met onweer en/of kleine hagel. De maximumtemperatuur ligt op 12 à 13°C. De westelijke wind is matig, langs de zuidwestkust vrij krachtig tot krachtig.
Morgenavond blijven de buien vooral in het zuiden en westen aanwezig, plaatselijk met onweer en/of kleine hagel. Elders nemen de buien geleidelijk in aantal en intensiteit af en wordt het op steeds meer plaatsen droog. De wind neemt in de loop van de avond overal sterk af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 26/09/2022 17.44 uur LT

  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio