12.3 C
De Bilt

Perioden met regen en overdag zware windstoten

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Overdag zware windstoten (code geel).

Vannacht valt er op veel plaatsen regen. Een enkele onweersklap is mogelijk. De minimumtemperaturen liggen rond 13°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit het oosten. Van het zuidwesten uit gaat de wind uit het zuidwesten waaien en neemt toe naar vrij krachtig tot krachtig, aan de zuidwestkust naar hard, windkracht 7.

Vanochtend is het bewolkt en valt er op veel plaatsen regen. Er staat een (vrij) krachtige, mogelijk harde wind, windkracht 7, uit richtingen tussen zuidwest en west. Langs de kust en op het IJsselmeer is de wind tijdelijk stormachtig, windkracht 8, aan de westkust is er mogelijk kortdurend storm, windkracht 9. Verder komen er zware windstoten voor van 75-100 km/u, plaatselijk mogelijk meer.
Vanmiddag regent het vooral in de noordelijke helft. De regen verlaat in de tweede helft van de middag het noordoosten. In de zuidelijke helft breekt de zon door, maar daar komen ook enkele buien voor, met een kleine kans op onweer. De middagtemperaturen lopen uiteen van 16°C op de Wadden tot plaatselijk 20°C in het zuiden. De wind komt uit een westelijke richting en is in het noorden eerst nog hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8, met windstoten van 75-100 km/u. Elders is de wind matig uit het westen, aan de kust vrij krachtig.
Vanavond is het half tot zwaar bewolkt met enkele buien, met daarbij een kleine kans op onweer. In het noorden staat een matige wind uit het westen, elders is er weinig wind.

Komende nacht komt er nog een enkele bui voor. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 13°C. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig, vlak aan zee eerst nog af en toe vrij krachtig.

Morgenochtend is er af en toe zon. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig.
Morgenmiddag is er af en toe zon. Er is kans op een bui. De middagtemperatuur wordt ongeveer 21°C. De wind komt uit een zuidelijke richting en is zwak tot matig.
Morgenavond zijn er opklaringen. Het blijft droog. Er staat weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 05/07/2023 00.01 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio