5.3 C
De Bilt

Perioden met regen, later buien. Dinsdag talrijke buien, kans op onweer

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend zijn er perioden met regen. Vooral in het westen kan het later in de ochtend soms stevig doorregenen. De zuidwestenwind is matig boven land en krachtig tot hard, 6-7 Bft, langs de kust. In de loop van de ochtend draait de wind langs de westkust naar een westelijke richting en neemt daarbij wat in kracht af.
Vanmiddag zijn er eerst perioden met regen. In de loop van de middag komt van het westen uit de zon af en toe tevoorschijn, maar zijn er nog wel buien mogelijk met een kleine kans op onweer. Het is koel met maximumtemperaturen van 11°C in het oosten en zuidoosten tot 15°C langs de westkust. Langs de westkust draait de wind in de loop van de middag naar west tot noordwest en is matig tot vrij krachtig. Landinwaarts blijft de wind matig uit zuid tot zuidwest.
Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en komen vooral in de westelijke provincies stevige buien voor, mogelijk met onweer. Boven land staat er een zwakke tot matige wind uit zuidwestelijke richting. Langs de westkust staat er een vrij krachtige tot krachtige, langs de zuidwestkust mogelijk harde wind uit het noordwesten, 6-7 Bft.

Komende nacht trekken er talrijke buien over het land. Vooral in de westelijke provincies valt er plaatselijk veel regen en is er kans op onweer. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. Boven land staat er een zwakke tot matige wind uit een westelijke richting. Langs de kust staat er een krachtige noordwestenwind, 6 Bft.

Morgenochtend is het zwaar bewolkt en komen er veel buien voor met vooral in het westen en zuidwesten veel regen. De westelijke wind is zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, langs de zuidwestkust krachtig, 6 Bft.
Morgenmiddag is er veel bewolking en houden de buien aan. De maximumtemperatuur ligt rond 12°C. De westelijke wind is matig, langs de zuidwestkust vrij krachtig tot krachtig.
Morgenavond blijven de buien vooral in het zuiden en westen aanwezig. Elders nemen de buien geleidelijk in aantal en intensiteit af en wordt het op steeds meer plaatsen droog. De wind neemt in de loop van de avond overal sterk af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 26/09/2022 08.44 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio