15.6 C
De Bilt

Perioden met regen, veel wind en zeer zacht

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
In het noordwesten en zuidoosten kans op zware windstoten (code geel).

Vanochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land (vrij) krachtig, windkracht 5-6. In het midden en noorden is de wind eerst nog matig. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het noordwesten en zuidoosten komen er windstoten tot ongeveer 75 km/uur.
Vanmiddag is het bewolkt en zijn er perioden met regen. In de loop van de middag wordt het in het zuiden en zuidoosten en aan het eind van de middag ook in het midden droog. Het is zeer zacht voor de tijd van het jaar met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 13°C in het Waddengebied tot plaatselijk 17°C in het zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6, aan zee en op het IJsselmeer hard, mogelijk stormachtig, windkracht 7-8. In het zuidoosten is er tot halverwege de middag kans op zware windstoten rond 75 km/u. In het noordwesten is er kans op zware windstoten van 80-90 km/uur.
Vanavond regent het alleen in het noordelijk kustgebied nog af en toe. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land vrij krachtig, mogelijk krachtig, windkracht 5-6 en aan zee krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het noordelijk kustgebied is tijdelijk een stormachtige wind, windkracht 8 mogelijk. In het noordwesten komen zware windstoten voor van 80-90 km/uur.

Komende nacht kan plaatselijk wat regen vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig tot hard, windkracht 6-7. Aan het begin van de nacht is er in het noordwesten en het noordwestelijk kustgebied een stormachtige wind mogelijk, windkracht 8 en zijn zware windstoten mogelijk van 80-90 km/uur.

Morgenochtend is er veel bewolking en is het op veel plaatsen droog. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer af en toe krachtig, windkracht 6.
Morgenmiddag is er veel bewolking en valt plaatselijk regen. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 12°C. De zuidwestenwind is matig, langs de kust af en toe krachtig, windkracht 6.
Morgenavond is het bewolkt en regent het af en toe. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, langs de kust af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 31/12/2022 09.57 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio