1.4 C
De Bilt

Perioden met zon en een enkele bui. Maandag regenachtig

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanmiddag is de zon van tijd tot tijd te zien en vallen er verspreid over het land enkele lichte buien. De temperatuur ligt rond 16°C uit. Er staat een zwakke tot matige wind uit een noordwestelijke richting.
Vanavond zijn er opklaringen, maar vanuit het westen neemt in de loop van de avond de bewolking toe. Eerst komt er plaatselijk nog een lichte bui voor, maar deze zullen geleidelijk overal verdwijnen. De wind draait naar west tot zuidwest en is zwak tot matig.

Vannacht is het eerst vrijwel overal droog. In de loop van de nacht gaat het vooral in het noorden licht regenen. De minimumtemperatuur ligt tussen de 8°C in het zuidoosten tot 14°C vlak langs de kust. De wind komt uit het zuidwesten en neemt boven land toe naar matig. Langs de kust en op het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Morgenochtend is het zwaar bewolkt en gaat het van het westen uit op steeds meer plaatsen regenen. Vooral in het westen kan het even stevig doorregenen. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard langs de kust. In de loop van de ochtend draait de wind langs de westkust naar een westelijke richting en neemt daarbij wat in kracht af.
Morgenmiddag zijn er eerst perioden met regen. In de loop van de middag komt van het westen uit de zon af en toe tevoorschijn, maar zijn er nog wel buien mogelijk met een kans op onweer. Het wordt een koele dag met maximumtemperaturen van 11°C in het oosten en zuidoosten tot 15°C langs de westkust. Langs de westkust draait de wind in de loop van de middag naar west tot noordwest en is matig tot vrij krachtig. Landinwaarts blijft de wind matig uit zuid tot zuidwest.
Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt en vooral in de westelijke kustprovincies komen er stevige buien voor met plaatselijk veel neerslag in korte tijd. Boven land staat er een zwakke tot matige wind uit zuidwestelijke richting. Langs de westkust staat er een vrij krachtige tot krachtige, langs de zuidwestkust mogelijk harde wind uit het noordwesten. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 25/09/2022 15.23 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio