17.4 C
De Bilt

Perioden met zon en plaatselijk een bui

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend wisselen zon en wolken elkaar af. Vooral in de noordelijke helft van het land komen enkele buien voor. De wind waait uit het westen en is matig boven land en vrij krachtig langs de kust. In het noordelijk kustgebied is de wind krachtig, windkracht 6.
Vanmiddag is er een afwisseling van zon en bewolking en plaatselijk komt een bui voor. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. De wind waait uit het westen, is matig boven land en langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Vanavond raakt het in het midden en zuiden bewolkt en gaat het regenen. In het noorden zijn er opklaringen maar daar kan nog wel een bui voorkomen. De wind komt uit een westelijke richting en neemt in de loop van de avond af naar zwak tot matig. Aan de noordkust blijft de wind (vrij) krachtig, windkracht 5 of 6.

Komende nacht valt er in de zuidelijke helft regen. De regen trekt naar het zuidoosten. In het midden en oosten ontstaat er in de loop van de nacht mist. De minimumtemperatuur ligt tussen 8°C in het noorden en 14°C in het zuiden. Boven land staat er weinig wind. Aan zee en op het IJsselmeer staat een matige tot vrij krachtige wind uit het westen. In het oostelijke Waddengebied is de westelijke wind krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend valt er in het uiterste zuidoosten eerst nog (mot)regen. In het midden en oosten is er kans op mist, die halverwege de ochtend oplost. Het is half tot zwaar bewolkt. In de noordelijke helft is er in het begin ook veel zon. Eerst is er weinig wind, geleidelijk trekt de wind trekt aan naar matig en komt uit het westen. In het Waddengebied staat een vrij krachtige wind.
Morgenmiddag is het op de meeste plaatsen droog, alleen in het oosten kan een enkele bui vallen. De middag begint met vrij veel bewolking, maar vanaf halverwege de middag breekt de zon steeds vaker door. De maximumtemperatuur ligt tussen 18°C in het noorden en 22°C in het zuidoosten. De wind komt uit het westen en is matig.
Morgenavond is het droog. Het is half bewolkt, maar de bewolking lost op veel plaatsen op. De matige wind uit het westen neemt steeds meer af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 08/08/2023 11.08 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio