13.6 C
De Bilt

Perioden met zon, in het noorden ook een enkele bui

Verwachting voor vandaag en morgen

De dag begint in het zuiden en midden onbewolkt, bovendien is het in de zuidoostelijke helft van het land nevelig met op veel plaatsen ook mistbanken of grondmist. De nevel en de mistbanken lossen in de eerste helft van de ochtend op waarna geleidelijk stapelwolken ontstaan. In het noorden zijn wolkenvelden aanwezig en komen er enkele buien voor. De maximumtemperaturen variëren van 10°C aan zee tot lokaal 14°C in het zuidoosten. In de ochtend staat er een zwakke wind uit westelijke richtingen, in de loop van de middag draait de wind naar noordwest en wordt overwegend matig.

Komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. Mogelijk kan er in het zuidoosten nog een enkele mistbank ontstaan. Tijdens langdurige opklaringen komt de temperatuur nog dichtbij het vriespunt, langs de kust en onder de bewolking wordt het niet kouder dan ca. 5°C. De west- tot noordwestenwind is zwak tot matig, vlak aan zee matig, in het noordelijk kustgebied mogelijk af en toe vrij krachtig.

Zondag hebben we een afwisseling van zon en wolkenvelden, vooral in de noordelijke helft van het land kan nog een bui voorkomen. In de avond wordt het overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C op de Wadden tot lokaal 12°C in het zuidoosten. De noordwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 01/05/2021 07.09 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio