19.2 C
De Bilt

Perioden met zon, in het zuiden en midden later buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Mistbanken in het zuidoosten van het land lossen spoedig op. Verder zijn er vandaag flinke perioden met zon. Het midden en zuiden krijgen in de middag en avond te maken met enkele buien, die plaatselijk met onweer en mogelijk ook met korrelhagel gepaard gaan. Langs de noordkust kan mist vanaf zee binnendrijven. De temperatuur loopt op naar 14°C in het uiterste noorden en ca. 18°C in het midden en zuiden van het land. De wind is zwak tot matig en overwegend oostelijk, later op de dag veranderlijk.

In de nacht naar vrijdag zijn er wolkenvelden met vooral in het midden van het land nog enkele buien. In het zuiden komen er brede opklaringen en ontstaat op meerdere plaatsen mist. De wind wordt zwak en veranderlijk en de temperatuur daalt naar circa 8°C.

Vrijdagochtend lost de mist in het zuiden snel op. Verder is het wisselend bewolkt met af en toe zon en in de loop van de dag in de zuidelijke helft enkele buien. De wind wordt meest noordwestelijk en zwak tot matig. De middagtemperatuur varieert van 13°C in de kustgebieden tot 18°C in het oosten en zuidoosten. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 13/05/2021 07.23 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio