15.8 C
De Bilt

Perioden met zon, in het zuiden en midden ook (onweers)buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Vanmiddag hebben we een afwisseling van zon en stapelwolken. Lokaal komt al een enkele bui voor. In de loop van de middag ontstaan er geleidelijk meer buien, vooral in het midden en zuiden van het land. De buien kunnen gepaard gaan van onweer en korrelhagel. Op de Waddeneilanden kan mist vanaf zee binnendrijven. De temperatuur loopt uiteen van 13°C in het noordelijk kustgebied tot lokaal 19°C in het zuidoosten van het land. De wind is zwak tot matig uit een oost- tot noordoostelijke richting, in het zuidoosten komt de wind uit uiteenlopende richtingen. In de loop van de middag wordt de wind in het uiterste zuiden zuidwestelijk.

Komende nacht breiden wolkenvelden boven de Noordzee zich zuidwaarts uit tot over de noordelijke helft van het land. In het midden van het land kan nog een enkele bui voorkomen. In het zuiden komen er opklaringen voor en kan er vooral in het zuidwesten mist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5°C in opklaringen in het uiterste zuiden tot 10°C in het midden van het land waar het bewolkt blijft. In het zuiden van het land is de wind zwak en veranderlijk, in het noorden staat er een zwakke tot matige noordelijke wind.

Vrijdagochtend lost de mist in het zuidwesten en de bewolking boven de noordelijke helft van het land geleidelijk op, alleen in het noordelijk kustgebied blijven de wolkenvelden hardnekkig aanwezig. In de loop van de dag komen er in de zuidelijke helft weer enkele buien tot ontwikkeling, mogelijk ook weer met onweer. De maximumtemperatuur varieert van 11°C op de Wadden in de kustgebieden tot lokaal nog 17°C zuidoosten. De wind wordt noordelijk en zwak tot matig, in het uiterste zuidoosten is de wind zuidwest. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 13/05/2021 12.59 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio