-2.1 C
De Bilt

Perioden met zon, later vanavond in het oosten en noorden onweersbuien

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanavond en komende nacht in het oosten en noorden enkele regen- en onweersbuien, code geel.

Vanavond zijn er perioden met zon maar in het oosten komen er halverwege de avond enkele regen- en onweersbuien vanuit Duitsland. Deze buien verplaatsen zich naar het noorden en noordwesten. Bij de buien is er kans op hagel. Plaatselijk kan wateroverlast ontstaan. De wind komt uit noordelijke richtingen en is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer eerst nog vrij krachtig.

Komende nacht komen er in het noorden en oosten enkele regen- en onweersbuien voor. Bij de buien zijn er hagel en windstoten mogelijk. Plaatselijk kan wateroverlast ontstaan. In opklaringen kan bovendien gemakkelijk mist ontstaan. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 11°C in het zuidwesten tot 16°C in het oosten. Er is weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het noorden.

Morgenochtend is er in het noorden nog kans op een regen- of onweersbui. Elders is het droog en half tot zwaar bewolkt. Er is weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind uit noord tot noordoost.
Morgenmiddag is er in het uiterste oosten kans op enkele regen- of onweersbuien, mogelijk met hagel. Elders is het droog en zijn er zonnige perioden. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 15°C op de Wadden tot plaatselijk 24°C in het oosten. Er steekt een matige wind uit het noordwesten op.
Morgenavond is het droog en neemt de bewolking van het westen uit steeds verder toe. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige wind uit het noordwesten, windkracht 5-6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/05/2023 19.14 uur LT

  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio