1.4 C
De Bilt

Perioden met zon, vanmiddag toenemende bewolking

Verwachting voor vandaag en morgen

Vanochtend zijn er flinke perioden met zon, in de middag neemt van het westen uit de bewolking geleidelijk toe. Het blijft droog. De maximumtemperatuur ligt rond de 8°C. De wind draait geleidelijk van west tot noordwest naar zuidwest en is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied vanochtend aanvankelijk (vrij) krachtig. In de avond neemt de wind boven land toe naar matig, aan zee naar vrij krachtig langs de kust en op het IJsselmeer.

In de nacht naar zaterdag is het bewolkt en valt er lokaal lichte (mot)regen. De minimumtemperatuur wordt aan het begin van de nacht bereikt en ligt tussen 4°C in het zuidoosten en ongeveer 7°C in het noordwesten. In de loop van de nacht loopt de temperatuur overal enkele graden op. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied krachtig, 6 Bft.

Zaterdag overdag is het overal bewolkt, al is een enkele opklaring wel mogelijk. Het is aanvankelijk overal droog, maar

later in de middag en aan het begin van de avond kan er in het zuidoosten wat regen vallen. Vanaf het einde van de middag trekken er van het noordwesten uit opklaringen het land binnen, welke zich in de avond uitbreiden over de rest van het land. In het noordoosten kan er in de avond nog wel een enkele lichte bui voorkomen. Met een maximumtemperatuur rond 11°C wordt het zacht. De wind draait naar west en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard. In het noordelijk kustgebied wordt de wind mogelijk stormachtig, 8 Bft, daarbij zijn dan zware windstoten mogelijk tot ca. 80 km/u. In de avond neemt de wind geleidelijk in kracht af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 28/01/2022 05.59 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio