16.7 C
De Bilt

Perioden met zon, vooral in het noorden ook enkele buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Vandaag zijn er perioden met zon, daarnaast komen er stapelwolken voor die vooral in het noorden kunnen uitgroeien tot enkele buien waarbij hagel niet helemaal uitgesloten is. De maximumtemperaturen variëren van 10°C aan zee tot lokaal 14°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige wind uit westelijke richtingen, in de loop van de middag draait de wind naar noordwest en wordt dan overwegend matig. Later vanavond neemt de wind in het oostelijk Waddengebied toe naar vrij krachtig tot krachtig.

Komende nacht is het in het zuiden breed opgeklaard, in het noorden drijven wolkenvelden van zee binnen. Mogelijk kan er in het zuidoosten nog een enkele mistbank ontstaan. Tijdens langdurige opklaringen komt de temperatuur nog dichtbij het vriespunt, langs de kust en onder de bewolking wordt het niet kouder dan ca. 5°C. De west- tot noordwestenwind is zwak tot matig, vlak aan zee matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig tot krachtig.

Morgen hebben we een afwisseling van zon en wolkenvelden, vooral in de noordelijke helft van het land kan nog een bui voorkomen. In de avond wordt het overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C op de Wadden tot lokaal 12°C in het zuidoosten. De noordwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het oostelijk Waddengebied mogelijk krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 01/05/2021 12.18 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio