16.7 C
De Bilt

Perioden met zon, vrij warm en meest droog. Morgen later regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen

Vanmiddag schijnt de zon geregeld, maar komen ook enkele wolken voor. Het blijft op de meeste plaatsen droog, maar in de zuidoostelijke helft is een plaatselijke, kortdurende bui niet uitgesloten. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18 graden in het westen tot 23 graden in het oosten, maar op de stranden blijft het wat frisser met maximaal 15°C. De wind komt uit noordelijke richtingen en is matig van kracht. In de tweede helft van de middag neemt de wind langs de kust en op het IJsselmeer tijdelijk toe naar vrij krachtig.
Vanavond maakt het zuidoosten nog kans op een bui en is het eerst zonnig. In het noordelijk kustgebied neemt de kans op mist toe. De wind uit het noordwesten is eerst matig en neemt in de loop van de avond af.

Komende nacht blijft het droog. De temperatuur daalt naar ongeveer 9°C. Langs de kust staat een matige wind uit het noordwesten, landinwaarts is er weinig wind.

Morgenochtend is het op veel plaatsen grijs. Later in de ochtend gaat vooral in het oosten de zon geregeld schijnen en daar blijft het droog. In het westen komt meer bewolking voor en kan later in de ochtend af en toe wat lichte regen vallen. De wind uit het noordwesten is matig.
Morgenmiddag laat in het oosten de zon zich eerst regelmatig zien, elders is het bewolkt en valt er af en toe regen. Later in de middag wordt het ook in het oosten bewolkt en neemt de kans op regen toe. De maximumtemperatuur ligt tussen 13°C aan zee tot 19°C in het oosten. De wind uit het noordwestenwind is landinwaarts matig en neemt langs de westkust toe naar krachtig, windkracht 6.
Morgenavond is het bewolkt valt er soms lichte regen. De wind uit het noordwestenwind is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig, windkracht 6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 14/05/2023 15.23 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio