20.3 C
De Bilt

Perioden met zon, warm en vrijwel overal droog. Morgen later regen

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er staan geen waarschuwingen uit.

Vanochtend is het vrij zonnig en droog. Alleen langs de kust is er kans op mist en bewolking die vanaf zee komt binnendrijven met een matige wind uit het noorden. Boven land staat weinig wind.
Vanmiddag schijnt de zon geregeld, maar komen ook enkele wolken voor. Het blijft vrijwel overal droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18 graden in het westen tot 23 graden in het oosten, maar op de stranden blijft het wat frisser met maximaal 15°C. De wind komt uit noordelijke richtingen en is hooguit matig van kracht.
Vanavond zijn er opklaringen. Landinwaarts kan een enkele bui ontstaan, maar het blijft overwegend droog. In het noordelijk kustgebied neemt de kans op mist toe. Er staat weinig wind.

Komende nacht is er in het noorden en westen kans op mist. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De temperatuur daalt naar ongeveer 9°C. Langs de kust staat een matige wind uit het noordwesten, landinwaarts is er weinig wind.

Morgenochtend is het op veel plaatsen grijs met in de vroege ochtend nog kans op mist. Later in de ochtend gaat vooral in het oosten de zon geregeld schijnen en daar blijft het droog. In het westen komt meer bewolking voor en kan later in de ochtend af en toe wat lichte regen vallen. De wind uit het noordwesten is matig.
Morgenmiddag laat in het oosten de zon zich eerst regelmatig zien, elders is het bewolkt en valt er af en toe regen. Later in de middag wordt het ook in het oosten bewolkt en neemt de kans op regen toe. De maximumtemperatuur ligt tussen 13°C aan zee tot 19°C in het oosten. De wind uit het noordwestenwind is landinwaarts matig en neemt langs de westkust toe naar (vrij) krachtig, kracht 5-6.
Morgenavond is het overwegend bewolkt en regent het. In het westen en midden wordt het later in de avond droog. De wind uit het noordwestenwind is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig, kracht 5-6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 14/05/2023 06.00 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio