21.2 C
De Bilt

Plaatselijk een bui, vanavond en vannacht in de zuidelijke helft regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanmiddag is er een afwisseling van zon en bewolking en vooral in de noordelijke helft van het land komen er enkele buien voor. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. De wind waait uit het westen en is boven land matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. In het oostelijke Waddengebied is de wind eerst nog hard, windkracht 7.
Vanavond raakt het in het midden en zuiden bewolkt en gaat het in de tweede helft van de avond regenen. In het noorden zijn er dan brede opklaringen en is het droog. De wind komt uit een westelijke richting en neemt in de loop van de avond af naar zwak tot matig. Aan de noordkust blijft de wind (vrij) krachtig, windkracht 5 of 6.

Komende nacht valt er in de zuidelijke helft regen. De regen trekt naar het zuidoosten. In het midden en oosten ontstaat er in de loop van de nacht mist. De minimumtemperatuur ligt tussen 8°C in het noorden en 14°C in het zuiden. Boven land staat er weinig wind. Aan zee en op het IJsselmeer staat een matige tot vrij krachtige wind uit het westen. In het oostelijke Waddengebied is de wind krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend valt er in het uiterste zuidoosten eerst nog (mot)regen. In het midden en oosten is er kans op mist, die halverwege de ochtend oplost. Het is half tot zwaar bewolkt. In de noordelijke helft is er in het begin ook veel zon. Eerst is er weinig wind, geleidelijk trekt de wind trekt aan naar matig en komt uit het westen. In het Waddengebied staat een vrij krachtige wind.
Morgenmiddag is het op de meeste plaatsen droog, alleen in het oosten kan een enkele bui vallen. De middag begint met vrij veel bewolking, maar vanaf halverwege de middag breekt de zon steeds vaker door. De maximumtemperatuur ligt tussen 18°C in het noorden en 22°C in het zuidoosten. De wind komt uit het westen en is matig.
Morgenavond is het droog. Het is half bewolkt, maar de bewolking lost op veel plaatsen op. De matige wind uit het westen neemt steeds meer af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 08/08/2023 15.01 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio