2.1 C
De Bilt

Plaatselijk veel regen en lokaal wateroverlast

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht is het overwegend bewolkt met in het midden en oosten perioden met buiige regen, lokaal met onweer. Plaatselijk valt 20-40 mm met kans op wateroverlast. In het westen blijft het overwegend droog. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. De noord- tot noordwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, 6 Bft.

Overdag houdt de buiigheid in het midden en oosten nog enige tijd aan. De neerslag neemt in de loop van de middag in intensiteit af. In het midden valt nog 10-20 mm, in het zuiden van Limburg vergelijkbare hoeveelheden. Verder overheerst de bewolking, in de loop van de middag breekt de zon in het westen en noorden af en toe door. De middagtemperatuur ligt rond 20°C, in het uiterste oosten wordt het mogelijk enkele graden warmer. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer krachtige noord- tot noordwestenwind, 6 Bft.

In de nacht naar vrijdag is zijn er in het noorden enkele opklaringen, elders is het bewolkt. Verder valt in het zuidoosten en oosten nog af en toe regen. De minima liggen rond 15 °C. De wind is noordwestelijk, matig, aan de kust vrij krachtig en in Waddengebied eerst nog krachtig, 6 Bft.

Vrijdag overdag is het op de meeste plaatsen droog en breekt in de loop van de dag vooral in het westen en noorden de zon steeds vaker door. De maxima liggen rond 22 °C. De wind is noordelijk en matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 14/07/2021 22.34 uur LT

  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio